Donează acum

Lei
Informații personale

Informații card de credit
Aceasta este o plată securizată criptată SSL.

Donation Total: 100,00 Lei

Doneaza

Retrospectiva 2013

Dragi prieteni, 
          Dorim sa cunoasteti  ce am facut in anul ce tocmai s-a sfarsit, pentru a intelege mai bine ceea ce facem, pentru a fii mai aproape de noi si din dorinta de a va impartasi tot ceea ce am reusit in 2013.
Astfel, la inceputul anului am obtinut acreditarea pentru doua servicii de specialitate oferite de asociatie si anume: Centru de zi pentru tineri cu dizabilitati si Centru de recuperare pentru copii cu dizabilitati. Numarul beneficiarilor a crescut fata de 2012, in prezent fiind inscri 30 de persoane cu dizabilitati realizandu-se 4.592 ore de recuperare si 3.440 ore de voluntariat. Echipa care se ocupa de realizarea activitatilor zilnice este formata din: Alexandra Simon-psiholog, Ilona Szabo-kinetoterapeut, Maria Anton-pedagog de recuperare si voluntari sufletisti si activi: Tiuca Maria-contabil, Diac Maria-profesor DDVI, Cundiev Maria-profesor expresie verbala, Pasca Maria Dorina-psiholog consilier, Marginean Luminita-psihopedagog special, Rosu Lenuta-art-terapeut, Marcu Laura-profesor engleza, Toma Laura-voluntar de profesie si de asemenea ne-au sprijinit in activitatile si evenimentele asociatiei voluntarii: Dragan Victoria, Luiza Moldovan, Demeter Elisabeta,  Salcudean Daniela, Prohoi Cornelia, Gliga Veronica, Gallert Erszebet, Fulop Aurelia, Fulop Eva, Todoran Florica, Duma Maria, Nistor Gabriela, Suciu Beatrix, Laslo Kinga, Peterlacean Adriana, Sipos Daiana, Vecsei Andrea, Matea Diana, Stoica Carmen, Cormos Ionela, Vidrasan Paul, Suciu Erica.
Activitatile de socializarea si in anului 2013 au adus multa bucurie pentru beneficiari. Este cunoscut faptul ca socializarea are un rol important in integrarea copiilor si tinerilor cu dizabilitati, Asa incat am realizat diverse activitati de socializare pentru copii cat si pentru familiile lor si voluntari. Astfel pe langa onomasticele lunare si serbarile de ziua copilului si de Craciun, am realizat iesiri la teatru de papusi si Biblioteca Oraseneasca Iernut, am organizat o excursie pentru beneficiari, parinti si voluntari la Sibiu si Sambata de Sus-Manastirea Brancoveanu, am fost in vizita la CITO Capusul de Campie si am organizat o tabara de vara la Sovata :).
Dintre evenimentele la care am participat sau au fost co-organizatori enumeram: Expozitie cu vanzare cu ocazia Martisorului (martie),Targul ONG  „Impreuna pentru Comunitate” organizat la Targu Mures (mai), Festivalul Toamnei pentru copii (octombrie) si Targul de Iarna (decembrie). 
Ne mandrim ca am reusit in 2013 ca Aurel in varsa de 27 de ani, sa absolve cursul de Tamplarie si Artizanat din cadrul proiectului EMA (Eficienta Muncii Asistate) derulat de Fundatia Alpha Transilvana, iar Sandor a obtinut un apartament pentru el si familia lui, dupa mai bine de 10 ani cand au locuit in Centrul de Ingrijire pentru Batrani din Iernut.
Tot in 2013, am largit gama de activitati pentru beneficiarilor, introducand:
  • Curs de invatare a limbii engleze;
  • Curs de invatare operare pe calculator;
  • Cursuri noi de Dezvoltare a Deprinderilor de Viata Independenta (DDVI);
  • Curs de mini lectii de economie (antreprenoriat);
Totodata, in 2013 am demarat mai multe proiecte, astfel:
  1. La un clic distanta de a fi mai independent – proiect  ASSOCLIC sustinut de Asociatia Ateliere fara frontier; In cadrul acestui proiect am beneficiat de 5 calculatoare, si datorita acestui lucru, tinerii de la Asociatia noastra au inceput sa invete operarea pe calculator- o premiera pentru ei
  2. Voluntar de Profesie– proiect sustinut de Fundatia Vodafone; in cadrul acestui proiect, pe durata celor 6 luni, copii invata despre bani, despre cum sa-i foloseasca. Tot datorita acestui proiect, voluntarul nostru de profesie ,  prin activitatea de strangere de fonduri, ne ajuta sa ne sustinem activitatea si sa ne dezvoltam serviciile de care au atata nevoie acesti copii. 
  3. Implicarea planului de interventie personalizat in optimizarea standardelor calitatii vietii a persoanelor cu dizabilitati– proiect de cercetare stiintifica in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Tg Mures; ne propunem sa demonstram ca in procesul de recuperare a unui personane cu dizabilitati, PIP-ul reprezinta un indice major in cresterea calitatii vietii celor in cauza coordonat de doamna doctor psiholog Pasca Maria Dorina.
  4. Toamna se numara bobocii – proiect de  recrutare de noi voluntari; am reusit sa “inrolam” peste 20 de tineri cu suflet mare care sunt alaturi de noi la fiecare eveniment organizat in cadrul Asociatiei.  
  5.  Play,learn and live together  – proiect de constietizare a nevoilor persoanelor cu dizabilitati in comunitate organizat impreuna cu Liceul Tehnologic Iernut, Scoala Gimnaziala Iernut si Scoala Speciala Iernut.
  6. Bursa Binelui– proiect de strangere de fonduri sustinut de BCR. Am reusit prin cele 2 proiecte postate pe platform Bursa Binelui: Invinge dizabilitatea si Tabara de Vara pentru insoriti sa strangem suma de 3200 ron pentru care va multumim inca odata.
        De asemena in acest am am incheiat parteneriate cu Casa de Cultura Iernut Pentru precum si cu Fundatia Faer si Primaria Iernut in cadrul programului Scoala dupa Scoala. In plus, am reinoit parteneriatele cu Scoala Gimnaziala Iernut, Liceul Tehnologic Iernut, Clubul Copiilor Iernut si am incheiat un contract de prestare servicii sociale cu DGASPC Mures.
Multumita VOUA dragi prieteni, 2013 a fost un an plin de realizari si asta se vede in primul rand in progresul obtinut de beneficiarii nostrii. Acest lucru ne determina ca in anul 2014 sa obtinem rezultate si mai bune si asta desigur, tot cu sprijinul vostru pe care suntem siguri ca-l vom primi.
Maria Anton
Presedinte Asociatia Raza de Soare
“Viata asteapta doar ca noi sa ne deschidem sufletul in fata minunilor si sa ne simtim demni de toate lucrurile bune puse deoparte pentru noi”.( Louise Hay)
Adela

Articole Similare

Redirectioneaza 3.5%din impozitul pe venit

Dragă Mos Crăciun

Larisa un copil minunat