Donează acum

Lei

Donează lunar

Informații personale

Informații card de credit
Aceasta este o plată securizată criptată SSL.

Donation Total: 100,00 Lei

Programe specializate

Programe specializate

Programele noastre

DEPRINDERI DE VIAȚĂ INDEPENDENTĂ

Deprinderile de viață independentă sunt acele abilități tehnice și psihosociale, însușite până la automatism, care îi permit individului să ducă o existență normală, fără a depinde de asistență din partea societății și folosind oportunitățile pe care societatea le ofera.

INFORMARE ȘI CONSILIERE PENTRU PĂRINȚI

Cea mai importantă calitate a unui părinte este dragostea pentru copilul său. Însă dragostea cu care îi înconjurăm pe copii nu pare a fi întotdeauna suficientă. Consilierea părinților este o componentă importantă, obligatorie în psihoterapia persoanelor cu dizabilități. Ea pune accent pe interacțiunile dintre părinți și copii și pe nevoile pe care le au copiii și adolescenții din partea părinților lor.

MELOTERAPIE

Meloterapia este o formă de terapie non verbală care poate fi practicată la orice vârstă pentru dezvoltarea personală, cât și pentru deschiderea unui nou canal de comunicare. Este indicată pentru persoanele : cu dificultăți de învățare, cu deficiențe fizice, cu autism, agresivi, obsesiv-compulsivi, cu deficit senzorial, cu probleme emoționale sau de comunicare

PROGRAME EDUCAȚIONALE ÎN CAZUL ELEVILOR CU CES

Acordarea de sprijin pentru persoanele cu dizabilități în vederea atingerii unui nivel individual de dezvoltare cât mai aproape posibil de cel normal. Educaţia trebuie să răspundă nevoilor lor de dezvoltare.

SOCIALIZARE

Socializarea este procesul prin care învațăm cum să ne comportăm în societate, învațăm norme și reguli acceptate social, valori și roluri sociale. Procesul de socializare este unul continuu, nu este limitat și temporar, datorită faptului că fiecare individ participă la viața socială și, astfel, trebuie să se adapteze, permanent, la schimbările care apar în societate. Acest proces aduce foarte multe beneficii în plan cognitiv, comportamental și emoțional.

TERAPIE PRIN JOC

Terapia prin joc se bazează pe utilizarea jocului ca element de comunicare, jocul ajutând la reducerea nivelului de tensiune și crește capacitatea de legătură cu mediul nostru, fiind util să învățăm să relaționăm și, în același timp, să aplicăm și să ne îmbunătățim abilitățile cognitive, emoționale și sociale.

ART-TERAPIE

Terapia prin artă îl ajută pe beneficiar să se înțeleagă pe sine, să se elibereze de anxietățile și tensiunile acumulate, să dezvolte abilități de comunicare, să exerseze și să optimizeze propriile capacități de relaționare cu ceilalți, ajutând în fina la elaborarea unor strategii de rezolvare a conflictelor.

TERAPIE OCUPAȚIONALĂ

Terapia ocupațională are ca scop principal îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități și este centrată pe nevoile particulare ale fiecărui individ. Pune accentul pe lucruri precum: motricitatea fină, motricitatea grosieră – partea implicată în menținerea echilibrului, atenție și putere de concentrare, reglare emoțională, integrare socială, îngrijire personală, controlul propriului comportament, probleme de alimentație etc.

TERAPIE PRIN MIȘCARE

Terapia prin dans și mișcare, este o formă de art-terapie, este o combinație între dans și psihoterapie și pleacă de la ideea că poate influența starea psihică, fiind, în acest context, o formă de exprimare și comunicare menită să ajute beneficiarul să se dezvolte, să se vindece și să capete o stare generală de bine. Efectele se produc la nivel fizic, emoțional și mental.

CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

Consilierea psihologica este o formă de intervenție psihologică ce se adresează persoanelor care se află într-o situație de impas în ceea ce privește rezolvarea anumitor situații de criză, profesionale, sociale ori familiale. Consilierul îl ajută pe pacient să controleze aceste situații și îl asistă pentru a găsi o soluție la problema pe care o traiește.