Donează acum

Lei
Informații personale

Informații card de credit
Aceasta este o plată securizată criptată SSL.

Donation Total: 100,00 Lei

Doneaza

Pe 2 aprilie alegem albastru!

Anul acesta Asociatia Raza de Soare in parteneriat cu – Centrul Scolar Pentru educatie Incluziva Nr. 1 Tg. Mures, Scoala Gimnaziala Iernut, Cjrae Mures au pregatit un program prin care incearca sa atraga atentia asupra acestei afectiuni despre care oamenii nu au suficiente informatii, dar care afecteaza din pacate multe persoane.
Programul derulat cu aceasta ocazie este menit sa ajute la informarea comunitatii despre ceea ce inseamna autismul, si mai ales, asupra importantei diagnosticarii si interventiei timpurii.
Scopul proiectului “Invingem Impreuna” il constituie facilitarea relatiilor dintre copii prin promovarea unei atitudini de acceptare a diferenţelor existente şi formarea convingerii ca si „ceea ce este diferit face parte din normalitate”. Cel mai important lucru este atitudinea pozitiva pe care ceilalti (elevi, cadre didactice, parinti) o pot oferi.
Copiii din clasele I-V a scolii Gimnaziale Iernut au purtat camasi albastre in semn de solidaritate cu copiii Asociatiei si a clasei speciale de la CSEI Nr. 1 Tg. Mures integrata in Scoala Gimaziala Iernut. Insotiti de cadrele didactice , specialisti ai Asociatiei , s-au intalnit si au desfasurat diferite activitati impreuna astfel ei au putut intelege de ce acesti copiii au “ privirea pierduta”, de ce nu stiu sa se joace cu jucariile la fel ca ceilalti copii, ca ce aud ei este diferit de ceea ce auzim noi, pentru simplul fapt ca noi avem capacitatea de adaptare la mediul inconjurator.
Obiectivul general al acestei actiuni a fost socializarea copiilor cu autism într-un ambient placut alături de copiii din scoala prin implicarea în cadrul unor activităţi instructiv-educative si oferirea de oportunitati egale, de a-si petrece timpul alături de copiii din învăţământul de masă.
Speram ca in urma acestor actiuni, toti participantii care si-au exprimat solidaritatea cu familiile care au in componenta o persoana cu autism, sa fi inteles in ansamblu ce inseamna aceasta afectiune, si ca, la fel ca noi, ei au nevoie de integrare si acceptare deoarece fac parte din societate. Activitatea sustinuta de noi nu putea fi trecuta cu vederea asa ca ziua petrecuta de Insoriti si invitatii lor a fost transformata de doua maini dibace in articol si publicata in ziarul „Zi de Zi Mures”. Va multumim!

http://www.zi-de-zi.ro/insoritii-din-iernut-au-serbat-ziua-de-constientizare-a-autismului/

 

10013886_1087792864581010_8763188116912488317_n 11078068_1087794361247527_5032325375149500868_o

Adela

Articole Similare

Redirectioneaza 3.5%din impozitul pe venit

Dragă Mos Crăciun

Larisa un copil minunat