Donează acum

Lei
Informații personale

Informații card de credit
Aceasta este o plată securizată criptată SSL.

Donation Total: 100,00 Lei

Doneaza

Concursul „FANTEZIE, BUCURIE, HĂRNICIE”

Aflat la cea de a II-a ediţie, concursul interjudeţean „Fantezie, bucurie, hărnicie – 1 Iunie” derulat de Asociaţia RAZA DE SOARE IERNUT în parteneriat cu CLUBUL COPIILOR din aceeaşi localitate, s-a dovedit a avea un real succes.
Astfel, concursul se adresează copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, dăruind şanse egale fiecăruia. Totodată concursul şi-a mai propus a promova imaginea prin rezultate a parteneriatelor dintre cluburi ale copiilor şi ONG-uri a schimbărilor culturale cât şi a necesitaţi acceptări unei schimbări prin artă a concepţie despre sănătate, boală şi viaţă.


Organizat pe doua secţiuni: pictură şi artă decorativa, concursul în sine s-a bucurat de un real succes, jurizând în final lucrările/exponatele provenind de la cele 10 asociaţii participante, enumerarea lor fiind însăşi nota bene a reuşitei acţiunii desfăşurate într-un parteneriat cultural:
·        Fundaţia Alpha Transilvania – Tg Mureş
·        Centrul de zi Rozmarin – Tg Mureş
·        CRCDN – Tg Mureş
·        CITO – Căpuşul de Câmpie
·        CSEI – Lacrima – Bistriţa
·        Asociaţia – Bucurie – Bistriţa
·        Fundaţia – Inocenti – Bistriţa
·        Fundaţia – ProAutism – Odorheiu Secuiesc
·        Asociaţia – Raza de soare in ploaie – Gheorgheni
·        Asociaţia – Raza de Soare – IernutRăsplata binemeritată prin diplomele acordate, este mărturia reuşitei, dar cu siguranţă cel mai câştigat a fost întregul grup participant, deoarece s-au legat noi prieteni, s-a cântat, s-a aplaudat, s-au recitat poezie şi s-a jucat teatru (Ridichea uriaşă – CITO Căpuşul de Câmpie) toate desfăşurându-se în finalul actului de premiere. Suntem siguri că pertu toţi, orele petrecute împreuna (şi-au fost destul de multe căci „poveştile” se termina greu) reprezintă semnalul ca şi în acest an a fost sărbătoarea noastră comuna, astfel încât aşteptam de acum ediţia a III-a.

Am vrea sa încheiem cu gândul unuia dintre participanţi: «Eu mă simt aşa de bine cu voi că nu mai vreau sa plec acasă. Ce dacă pleacă maşina? Vine alta!» Şi maşina a plecat mult mai târziu, luând cu ea diplomele, dar lăsând în urma: prietenia şi…zâmbetul.

Autori:
         dr. psiholog/psihopedagog special Maria Dorina Paşca
         Maria Anton – preşedinta Asociaţie Raza de Soare – centru de zi pentru copii şi tineri – CES. Oraşul Iernut, jud. Mureş
Adela

Articole Similare

Redirectioneaza 3.5%din impozitul pe venit

Dragă Mos Crăciun

Larisa un copil minunat