... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

Centru de zi pentru copii cu dizabilitati

CENTRU DE ZI  DE RECUPERARE PENTRU COPII CU DIZABILITĂŢI


Datorita nevoilor impuse se starea copiilor cu dizabililitati din comuniutatea noastra, în anul 2013 a fost înfiinţat acest centru, cu scopul de a creşte calitatea vieţii copiilor cu nevoi speciale şi a familiilor acestora prin: creşterea gradului de independenţă a copiilor, diminuarea consecinţelor dizabilităţii şi integrarea socio-educaţionala a copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani cu dizabilităţi uşoare, medii, accentuate şi grave (afecţiuni genetice, tulburari din spectru autist, dizabilitati intelectuale sau tulburări de limbaj).

 

SERVICII OFERITE

  1. Evaluare complexa

In functie de nevoile copilului, evalaurea este realizata cu ajutorul instrumentelor, create in acest scop:

  • ASRS

Este un instrument ce măsoară comportamentele asociate Tulburărilor de Spectru Autist în cazul copiilor cu vârste între 2 şi 11 ani.

El te poate ajuta să identifici eventualele comportamente suspecte ale copilului tău care ar putea fi legate de tulburările de spectru autist. 

  • Scala Carolina Curriculum

Cuprinde 2 chestionare de evaluare. Primul se adreseaza copiilor cu varste intre 0 si 3 ani, iar cel de al doilea, copiilor cu varste intre 2,5 si 5 ani.

Scopul acestor scale de evaluare este de a oferi imaginea de ansamblu asupra dezvoltarii copilului. De asemenea, sunt folosite ca punct de plecare in realizarea planului de interventie.

Ariile de dezvoltare urmarite in cadrul scalei Carolina Curriculum sunt urmatoarele:

Personal- social, Cognitiv, Comunicare, Motricitate fina, Motricitate grosiera

Evaluarea se realizeaza pe baza observarii directe si a anamnezei realizate impreuna cu parintii. 

  • Testul Portage

Portage este un test de evaluare a copiilor mici (cu varste de pana la 6 ani) care identificanivelul de dezvoltare a copilului la o anumita varsta, ceea ce ne poate da o imagine destul de exacta asupra zonelor pe care copilul nu le acopera si unde acesta are nevoie de ajutor.

 

  1. Terapie:
  • Terapii psihopedagogice (terapia aplicata a comportamentului-ABA, terapie comportamentala);
  • Logopedie;
  • Socializare;

 

  1. Activitati dedicate parintilor;

 


Galerie foto: