... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

„CĂLĂTORIND PRINTRE MESERII”

Perioada : August-Decembrie 2017

Finanţator : CJ MUREŞ

Grup ţintă : Grupul ţintă este format din  9 tineri si adulti cu dizabilităţi, beneficiari ai Centrului de zi pentru persoana adulte cu dizabilitati Raza De Soare şi părinţii acestora.

Scopul proiectului : Acest  proiect îşi propune ca în perioada AUGUST-DECEMBRIE 2017 să ofere beneficiarilor o şansă în plus la recuperare, folosind ca metodă dezvoltarea deprinderilor de viata independenta.

In urma desfasurarii activitatilor terapiei prin munca se urmareste inbunatatirea a diverse aspecte precum: diminuarea emotivitati, creste capacitatea de concentrare si atentie, a  increderii in sine, se dezvolta capacitatea de a lua decizii, a actiona si pune in practica cunostintele dobindite.

Scurtă descriere a proiectului : „CĂLĂTORIND PRINTRE MESERII” îsi propune derularea in conditii optime a  activitatii de recuperare, precum si a activitatii de dezvoltare a deprinderilor de viata independenta, cu scopul integrarii in comunitate a 9 adulti  cu dizabilitati psiho-motorii, prin asigurarea resurselor financiare necesare.Proiectul urmăreşte sa formeze sentimentul de utilitate sociala, de dobandire a sentimentului de apreciere si valorizare a propriei persoane,de formare a sentimentului de incredere in sine precum si de crearea unor contacte sociale in cadrul activitatilor de atelier.

Rezultate scontate :

  • Modificări pozitive în comportamentul şi în socializarea a celor 9 de tineri cu dizabilitati şi a părinţilor lor;
  • Ridicarea moralului şi reducerea anxietăţii pentru cei 9 tineri cu nevoi speciale şi părinţii acestora;
  • Dezvoltarea abilităţilor manuale şi motorii de bază a beneficiarilor;
  • Imbunătăţirea abilităţilor de comunicare, relaţionare, exprimare a sentimentelor si reducerea tensiunilor personale la cei 9 tineri si parintii acestora;
  • Cresterea stimei de sine si a încrederii faţă de alte persoane atât a beneficiarilor, cât şi a părinţilor;
  • Îmbunatăţirea calităţii vieţii
  • Conştientizarea şi recunoaşterea importanţei activităţii de recuperare şi socializare a persoanelor cu dizabilităţi de către autoritatea locală ,comunitate şi mai ales familiile acestor persoane.După ce am văzut cum se realizează pâinea și alte produse de patiserie la o brutărie adevărată am făcut și noi pâine la Asociația Raza de soare.

                 Tot parte din proiectul „CĂLĂTORIND PRINTRE MESERII” a fost și vizita                     la salonul  UB – Unique Beauty, unde am văzut ce înseamnă meseria de Hair                           stylist și de Manicurist.

Similar posts

Arhive

Doneaza prin Paypal